Kenan Sofuoğlu benim Kahramanımdır…

Bireysel Sporlar Dünya Şampiyonalarında Ülkemiz adına ilk olan Kenan Sofuoğlu hakkında bilinmeyen pek bir şey kaldığını sanmıyorum. Özellikle dramatik geçen son on yılı ve iradesi sayesinde kazandığı 3 Dünya şampiyonluğu ile Ülkemizden fazlasıyla bahsettirmiş mütevazi bir kahraman. Kahraman diyorum çünkü kahraman lık vasıflarının hepsini bir yerde toplamayı başarmış ender insanlardan dır.

Düşünün ki doğduğunuz günden itibaren iki teker üzerinde geçen bir hayatınız var. Ailenizde bahsi geçen işi yapan Baba ve Ağabeyler var. Size henüz sürücü belgesi yaşınız gelmeden özel izinle verilmiş yarış kariyeri var. Emsallari dünyada fellik fellik aranırken üzerlerine acayip yatırımlar yapılırken, kaderine terk edilmişliğin acısı var. Bilmediği ülkelerde var olma savaşı verirken sadece aile hasreti ve başarma azmi var. Kazandığı ile yardım etme koruma içgüdüsü var. Büyüklerine saygı duymayı unutmamak var. Başına gelen onca olumsuzluğa rağmen vazgeçmemek var. İnancını kaybetmemek var. Asla bildiği inandığı değerlerden geri dönmemek var.

Bu kadar özelliği bir arada bulunduran insanın kahraman olmaktan başka yapabileceği bir şey olamaz.

Kenan Sofuoğlu ülkemizin yetiştirdiği (diyemiyorum, çünkü Kenan bu aşamaya kendisi kazıyarak gelmiştir) bana göre tek dünya şampiyonu Sporcudur. Kariyeri hep üst sıralarda olacak ve ömrü vefa ettikçe Türklüğü, bayrağı ve inancı için tek tek bütün rakiplerini alt edecektir. Her turda rakiplerini tek tek geçecektir. Kırmızı bayrakla metrelerle puanları çalınsa da, anlamsız ca diskalifiye edilesede, motora kadar bastonla yürüsede o hep en üst basamağı kazanacaktır.

Bunu yaparken bazen bir turda birden fazla rakibini geçecektir…

Kenan Sofuoğlu benim Kahramanımdır.

tuaregep tarafından

gerektiği kadar..